Italien, Rom – Sorrento

 
Den 19 april reste 40 Aktiva Seniorer till Italien. Första resmålet var Rom där vi inledde med en panoramarundtur med buss. Under dagarna i Rom besökte vi bl.a. Colosseum, Trevi-fontänen och Peterskyrkan. Färden gick vidare med buss till vackra Sorrento. Därifrån gjorde vi guidade utflykter till Capri och Villa San Michele, Pompeji, Positano och Amalfikusten. Vädrets makter var tyvärr inte med oss, men med gott humör och en fantastisk guide glömde vi nästan bort regnet.
Vi fick avnjuta många varianter av italienska rätter på olika slags restauranger. Veckan avslutades med en riktig helkväll då vi serverades en fantastisk middag och bjöds på musikteaterföreställning med duktiga dansare och sångare.
Efter en vecka i Italien reste vi hem med många fina minnen och intryck.
Text: Siw Andersson
Bild: Eva Johansson