Resor och utflykter

Resor och utflykter

Du kan anmäla dig även om aktiviteten är fullbokad. Väntelista upprättas och vid återbud kontaktas de som står på väntelistan i tur och ordning.

Alla anmälningar är bindande. Om du får förhinder, kontakta den bokningsansvarige så fort som möjligt – det kanske finns någon på väntelista som vill överta platsen. Återbetalning av avgift sker endast om någon övertar platsen. 

Vid för få anmälningar kan en aktivitet ställas in.

Vid betalning är det viktigt att korrekta uppgifter för deltagarna anges. Betala i rätt tid, annars riskerar du att förlora din plats. Pengarna skall finnas på föreningens konto den dag som angetts som senaste betalningsdag i avin.

Ytterligare aktiviteter kan aktualiseras. Även ändring i utbudet kan bli nödvändigt. Information kring detta lämnas i förekommande fall vid månadsmöten, på föreningens hemsida och/eller via e-post.

Då vi åker i egna bilar finns möjlighet till samåkning från samlingsplatsen. Om du i förväg vill försäkra dig om plats i en bil kan den bokningsansvarige informera om deltagare som kan tillfrågas. Om du inte åker via samlingsplatsen ska den bokningsansvarige meddelas. Vid samåkning betalar varje passagerare 10 kr per mil direkt till bilägaren.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Information

Resor våren 2021

Anmälan görs per telefon eller e-post till den bokningsansvarige som anges vid respektive aktivitet. Detta gälle även jullunchen, se under månadsmöten. Anmälan som är bindande, kan göras tidigast angivet anmälningsdatum från kl. 09.00. Högst två personer per anmälan.

Anmälan skall åtföljas av namn och telefonnummer (även eventuellt mobilnummer) för deltagande personer.

OBS! Vid inbetalning är det viktigt att fullständigt namn på deltagare samt uppgift om den bokade platsen inte utnyttjas av den som bokat eller annan på väntelista, sker ingen återbetalning.

Ytterligare aktiviteter utöver nedanstående kan eventuellt aktualiseras. Även ändring i utbud kan bli nödvändigt. Information kring detta lämnas i förekommande fall på månadsmöten och på föreningens hemsida: vasteras.aktivaseniorer.com och/eller via e-post.

Alla resor våren 2021 är inställda p.g.a. Coronapandemin

Ändring av utställare på Louisiana, vid resan 2-4 juni

När vi planerade resan 2- 4 juni 2020 var Frida Kahlo en av utställarna (juni-september). Nu visar det sig att Frida Kahlos utställning börjar först den 18 juni. Men en annan mycket intressant konstnär har kommit till, nämligen den indiske arkitekten Anupama Kundoo. Hennes utställning heter – Taking Time.

Kundoo försöker kasta ljus över den knappa resursen i våra liv. Hon uppfattar tiden som en glömd resurs i arkitekturen – arkitektur är en process som i sig själv rymmer nuet, dåtiden och framtiden.

Utställningen är uppbyggd som en vandring i tiden där traditionellt indisk byggkonst, hantverk och materialbruk utforskas och integreras i Kundoos naturliga verk. Hon vill använda så få resurser som möjligt i sin arkitektur. Detta tycker jag verkar mycket intressant i tider av miljötänk och besparingar.

Gudrun Stengard

Resan till Louisiana i Danmark

Vid nästa bokningstillfälle den 3 februari kan bl.a. en resa till Louisianamuseet i Danmark bokas. Observera att programmet har ändrats något jämfört med den beskrivning som finns i föreningens tryckta programhäfte. Tryck på bifogade fil för information. {phocadownload view=file|id=96|target=s}  

Resor våren 2020

Anmälan görs via vårt bokningsprogram på hemsidan. Ett mindre antal platser har reserverats för bokning via telefon till den bokningsansvarige som anges vid respektive aktivitet. Det gäller även årsstämman, se under rubriken Månadsmöten. Anmälan via e-post, sms eller till röstbrevlåda godtas inte. Anmälan som är bindande, kan göras tidigast angivet anmälningsdatum från kl 09.00. Högst två personer per anmälan. 

OBS! Vid inbetalning är det viktigt att fullständigt namn på deltagare samt uppgift om vilken eller vilka aktiviteter som avses, anges på inbetalningstalongen (referens). Om den bokade platsen inte utnyttjas av den som bokat eller annan på väntelista, sker ingen återbetalning.

Utökning eller ändring av aktiviteter kan komma att ske. Information lämnas då på föreningens hemsida: vasteras.aktivaseniorer.com på månadsmöten och/eller via e-post.

 

19 mars (Torsdag) Riddarhuset och Fotografiska museet

Vi börjar dagen med att besöka Riddarhuset i Stockholm som speglar Sverige i förändring från 1641 fram till i dag. Här får vi bl.a. en guidad visning genom stenhallen, lantmarskalksalen, riddarhussalen och blå rummet. Sedan åker vi vidare till Fotografiska museet i stadsgårdshamnen där vi intar en växtbaserad lunch och sedan får en guidad visning av deras utställningar. OBS! Riddarhuset har jobbiga trappor.

Aktivitetsansvarig: Rickard Grähs

Pris: 670 kr

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 13 januari via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Karin Fall 021- 33 24 76

 Betalning: oss tillhanda senast den 04 mars till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord eller bussterminalen vid Centralen hpl.i. Tid: kl. 07.00 Rocklunda, kl. 07.10 från Centralen. Hemkomst ca kl.17.30

 

26 mars (Torsdag) Konstresa till Värmland med Lerinmuseet 

Lars Lerin och Picasso på samma resa. Är det möjligt? Ja, faktiskt och ännu mera konst bjuder denna resa på. Resan gör ett fikastopp med smörgås vid Picassos staty i Kristinehamn. Den är 15 meter hög. Därefter åker vi till Karlstad och Värmlands museum, som nyligen återöppnat efter en stor renovering. Där finns flera utställningar. Välj mellan att se deras basutställning med värmländska och internationella konstnärer, deras utställning om livet i Värmland eller någon av deras tillfälliga utställningar. På museet finns en trevlig butik och en restaurang där vi äter lunch. Eftermiddagen ägnas helt åt Lerinmuseet, där vi njuter av Lars Lerins tavlor och får en guidad tur.        

Aktivitetsansvarig: Britt-Marie Johansson

Pris: 650 kr

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 03 februari via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Berit Svanborg 073 801 31 31

 Betalning: oss tillhanda senast den 11 mars till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord eller bussterminalen vid centralen hållplats i.

Tid: kl.07.00 från Rocklunda kl. 07.10 från Centralen, hemkomst ca kl.18.30

 

2 april (torsdag) Hornborgasjön – tranor och lokala delikatesser

 Vi besöker Hornborgasjön just när tranorna brukar vara som talrikast. Vid trandansen informationscentral vid sjöns sydspets, tar en guide från Länsstyrelsen hand om oss under en timme. Därefter åker vi till Cesarstugan som serverar en buffélunch gjord på i huvudsak lokalproducerade råvaror. Eftermiddagens resa som leds av en erfaren Falbygdsguide, tar oss till några av bygdens livsmedelsproducenter där enklare provsmakningar ges. Under resan berättar guiden också om den natur, kultur och historia som kännetecknar bygden vi passerar. Eftermiddagsfika intas på Löfvings Kafé där vi också tittar in i konsthallen. Vi gör även ett stopp vid Hornborgasjöns Naturum.

Aktivitetsansvarig: Ulla Jerregård

Pris: 590 kr inkl lunch, fm och em kaffe                                  

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 3 februari via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Kerstin Magnusson 070-747 54 46

Betalning: oss tillhanda senast den 18 mars till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord eller bussterminalen vid centralen hållplats i.

Tid: kl 06.50 från Rocklunda kl 07.00 från Centralen, hemkomst ca kl. 20.30

                       

 3-9 maj (söndag-lördag) Antikens Grekland med Aten

 Storslagna upplevelser under en resa med arkitektur och kulturhistoria men  också det nya moderna Grekland.

 För fullständigt program och resevillkor: följ länken nedan

{phocadownload view=file|id=91|target=s}{phocadownload view=file|id=92|target=s}

Aktivitetsansvarig: Siw Andersson

Pris: 14 750 kr. Enkelrumstillägg 2 400 kr.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 16 december via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Siw Andersson 070 687 41 99

Betalning: Faktura från Resekompaniet

Samlingsplats: Bussterminalen vid Västerås Centralstation, hpl i

Tid: Meddelas senare. (Flygtider: se program på hemsidan)

 

14 maj (torsdag) Skogen, dess skötsel, användning och betydelse för miljön

Vi gör en utflykt till en plats i Surahammar – Skinnskattebergsområdet där Sveaskog bedriver skogsbruk. Vi tas emot av våra värdar från Sveaskog och får   höra dem berätta om sitt jobb med skogen och vad den betyder för miljön. Vi  besöker också en avverkningsplats. Utflykten innebär kanske 3 – 4 km vandring på skogsväg och stigar.

Tag med egen fika. Aktiva Seniorer håller med grillkorv, -bröd, senap och   ketchup och Sveaskog har ordnat med grilleld någonstans utefter vägen.

Aktivitetsansvarig: Lars Eriksson

 Pris: 160 kr inklusive bussresa, och korv med bröd.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 30 mars via vårt bokningsprogram på hemsidan  alternativt via telefon till Berit Svanborg 073 801 31 31

Betalning: oss tillhanda senast 29 april till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord, eller bussterminalen vid Centralen, hållplats i.

 Tid: kl.08.00 från Rocklunda kl. 08.10 från Centralen Hemkomst ca kl. 15.00

 

28 maj (torsdag) Båtutflykt till Ridön

M/S Havsörnen tar oss till Ridön på 45 minuter där vi går iland på Ormhälls brygga. Där möts vi av våra guider för dagen, Börje Lindblom och Alf Karlsson. Börje, som är barnfödd på ön, kommer att berätta om Ridöns     kultur, historia, skötsel mm. och Alf kompletterar med det botaniskt intressanta. Vid vår vandring får vi veta mer om Varvet, Klockstapeln, Torparstaden och de olika naturmiljöer och dess växter som vi passerar, det blir ca 5 – 6 km vandring på plan mark. Hemfärden från Ridön sker från Norra Bryggan kl. 14.30. Medtag egen matsäck med förmiddagsfika och lunch.

Aktivitetsansvarig: Ulla Jerregård

Pris: 240 kr 

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 30 mars via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Karin Fall 021 – 33 24 76

Betalning: oss tillhanda senast den 13 maj till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Elbakajen

Tid: kl. 8.45 – ca kl. 15.15

 

2-4 juni (tisdag – torsd.) Louisiana är huvudmålet för vår händelserika 3-dagars bussresa                         

En intressant och mångkulturell resa. Dag 1 tittar vi på Sveriges äldsta träd, Kvilleeken samt besöker Målerås glasbruk. Dag 2 tar vi bussen på färjan till Helsingör och Louisiana (ser bl a Frida Kahlo och Tetsumi Kudo) och får sedan en guidad tur i Köpenhamn. Åter till Sverige via Öresundsbron. Dag 3 på hemvägen besöker vi Birgit Nilsson Museet utanför Båstad och senare Karlsborgs fästning. Vi bor 2 nätter i Helsingborg på Elit Hotell Marina Plaza. För det fullständiga programmet för resan, följ länken nedan. Minst 35 deltagare för att resan skall kunna bli av.

{phocadownload view=file|id=89|target=s}  {phocadownload view=file|id=96|target=s}

Aktivitetsansvariga: Gudrun Stengard och Åsa Högström

Pris: 4745 kr, Tillägg för enkelrum 1100 kr. Frukost, lunch, middagar, kaffepauser, guidning och entréer ingår i priset, utom nattmacka/korv på hemresan.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 3 februari via vårt bokningsprogram på hemsidan

Betalning: Resan faktureras från Björks Buss

Samlingsplats: kl 06.30 från Rocklunda och 06.40 från Centralen.

Tid: 2/6 kl 06.30 – 4/6 hemkomst ca 21.30

Båtutflykt till Ridön

28 maj   (torsdag)          Båtutflykt till Ridön

M/S Havsörnen tar oss till Ridön på 45 minuter där vi går iland på Ormhälls brygga. Där möts vi av våra guider för dagen, Börje Lindblom och Alf Karlsson. Börje, som är barnfödd på ön, kommer att berätta om Ridöns kultur, historia, skötsel mm. och Alf kompletterar med det botaniskt intressanta. Vid vår vandring får vi veta mer om Varvet, Klockstapeln, Torparstaden och de olika naturmiljöer och dess växter som vi passerar, det blir ca 5 – 6 km vandring på plan mark. Hemfärden från Ridön sker från Norra Bryggan kl. 14.30. Medtag egen matsäck med förmiddagsfika och lunch.

Aktivitetsansvarig: Ulla Jerregård

Pris: 240 kr 

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 30 mars via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Karin Fall 021 – 33 24 76

Betalning: oss tillhanda senast den 13 maj till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Elbakajen

Tid: kl. 8.45 – ca kl. 15.15

Skogen, dess skötsel, användning och betydelse för miljön

14 maj  (torsdag)      Skogen, dess skötsel, användning och betydelse för miljön

Vi gör en utflykt till en plats i Surahammar – Skinnskattebergsområdet där Sveaskog bedriver skogsbruk. Vi tas emot av våra värdar från Sveaskog och får  höra dem berätta om sitt jobb med skogen och vad den betyder för miljön. Vi  besöker också en avverkningsplats. Utflykten innebär kanske 3 – 4 km vandring på skogsväg och stigar.

Tag med egen fika. Aktiva Seniorer håller med grillkorv, -bröd, senap och ketchup och Sveaskog har ordnat med grilleld någonstans utefter vägen.

Aktivitetsansvarig: Lars Eriksson

Pris: 160 kr inklusive bussresa, och korv med bröd.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 30 mars via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Berit Svanborg 073 801 31 31

Betalning: oss tillhanda senast 29 april till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord, eller bussterminalen vid Centralen, hållplats i.

Tid: kl.08.00 från Rocklunda kl. 08.10 från Centralen Hemkomst ca kl. 15.00

Antikens Grekland med Aten

3-9 maj (söndag-lördag)           Antikens Grekland med Aten

Storslagna upplevelser under en resa med arkitektur och kulturhistoria men också det nya moderna Grekland.

För fullständigt program samt resevillkor: se länkarna nedan:

{phocadownload view=file|id=91|text=GREKLANDSRESA|target=s}{phocadownload view=file|id=92|text=Resevillkor|target=s}

Aktivitetsansvarig: Siw Andersson

Pris: 14 750 kr. Enkelrumstillägg 2 400 kr.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 16 december via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Siw Andersson 070 687 41 99

Betalning: Faktura från Resekompaniet

Samlingsplats: Bussterminalen vid Västerås Centralstation, hpl i

Tid: Meddelas senare. (Flygtider: se program på hemsidan)

Hornborgasjön – tranor och lokala delikatesser

2 april  (torsdag)         Hornborgasjön – tranor och lokala delikatesser

Vi besöker Hornborgasjön just när tranorna brukar vara som talrikast. Vid trandansen informationscentral vid sjöns sydspets, tar en guide från Länsstyrelsen hand om oss under en timme. Därefter åker vi till Cesarstugan som serverar en buffélunch gjord på i huvudsak lokalproducerade råvaror. Eftermiddagens resa som leds av en erfaren Falbygdsguide, tar oss till några av bygdens livsmedelsproducenter där enklare provsmakningar ges. Under resan berättar guiden också om den natur, kultur och historia som kännetecknar bygden vi passerar. Eftermiddagsfika intas på Löfvings Kafé där vi också tittar in i konsthallen. Vi gör även ett stopp vid Hornborgasjöns Naturum.

Aktivitetsansvarig: Ulla Jerregård

Pris: 590 kr inkl lunch, fm och em kaffe

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 3 februari via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Kerstin Magnusson 070-747 54 46

Betalning: oss tillhanda senast den 18 mars till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord eller bussterminalen vid centralen hållplats i.

Tid: kl 06.50 från Rocklunda kl 07.00 från Centralen, hemkomst ca kl. 20.30

Konstresa till Värmland med Lerinmuséet

26 mars  (torsdag)         Konstresa till Värmland med Lerinmuseet

 Lars Lerin och Picasso på samma resa. Är det möjligt? Ja, faktiskt och ännu mera konst bjuder denna resa på. Resan gör ett fikastopp med smörgås vid Picassos staty i Kristinehamn. Den är 15 meter hög. Därefter åker vi till Karlstad och Värmlands museum, som nyligen återöppnat efter en stor renovering. Där finns flera utställningar. Välj mellan att se deras basutställning med värmländska och internationella konstnärer, deras utställning om livet i Värmland eller någon av deras tillfälliga utställningar. På museet finns en trevlig butik och en restaurang där vi äter lunch. Eftermiddagen ägnas helt åt Lerinmuseet, där vi njuter av Lars Lerins tavlor och får en guidad tur.

Aktivitetsansvarig: Britt-Marie Johansson

Pris: 650 kr

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 03 februari via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Berit Svanborg 073 801 31 31

Betalning: oss tillhanda senast den 11 mars till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord eller bussterminalen vid centralen hållplats i.

Tid: kl.07.00 från Rocklunda kl. 07.10 från Centralen, hemkomst ca kl.18.30

Riddarhuset och Fotografiska muséet

19 mars  (torsdag)         Riddarhuset och Fotografiska museet

Vi börjar dagen med att besöka Riddarhuset i Stockholm som speglar Sverige i förändring från 1641 fram till i dag. Här får vi bl.a. en guidad visning genom stenhallen, lantmarskalksalen, riddarhussalen och blå rummet. Sedan åker vi vidare till Fotografiska museet i stadsgårdshamnen där vi intar en växtbaserad lunch och sedan får en guidad visning av deras utställningar.  OBS!  Riddarhuset har jobbiga trappor.

Aktivitetsansvarig: Rickard Grähs

Pris: 670 kr

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 13 januari via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Karin Fall 021- 33 24 76

Betalning: oss tillhanda senast den 04 mars till plusgiro 15 36 64 – 8

Samlingsplats: Gemensam bussresa från Rocklundaparkeringen ABB Arena Nord eller bussterminalen vid Centralen hpl.i.

Tid: kl. 07.00 Rocklunda, kl. 07.10 från Centralen. Hemkomst ca kl.17.30