Österrike, Slovakien och Ungern.

  

 

33 Aktiva Seniorer från Västerås anlände den 18 april till ett kyligt och regnigt Wien.

Alla var trots väder och vind på gott humör. Välkomstmiddag i Grinzing på kvällen med musik. Vår kunniga och duktiga guide Gustav överraskade oss alla med fantastisk sång. Andra dagen innehöll besök på Schönbrunn och därefter Hundertwasserhaus. Vi hann också med provsmakning av snaps och likör.

Vårt nästa resmål var Bratislava med promenad genom stadens historiska stadskärna. Vi gjorde också en utflykt till Lillkarpaterna med besök hos en keramiker och därefter vinprovning med musikunderhållning. Programmet innehöll också en båttur till Devin där vi besökte slottsruinen.

Vår tredje stad att upptäcka var Budapest. Här blev det först ett besök i charmiga Szentendre. På kvällen kryssning på Donau med middag. Upplevelsen var fantastisk med alla upplysta vackra byggnader. Kvällens romantiska inslag: två medresenärer växlade ringar. Romantiken blomstrar även bland Aktiva Seniorer.

Vi fick också tillfälle att besöka Budapests kända Saluhall där vi också intog vår lunch. Vistelsen i Budapest avslutades med avskedsmiddag på en mycket vacker och trevlig restaurang. På kvällen den 25 april anlände vi till Västerås efter en alltigenom trevlig resa att minnas. 

Siw Andersson