Den 2 mars åkte 54 Aktiva Seniorer  iväg på studiebesök både hos J.P. Johansson Museet  i Enköping och till Bro Park Galopp.

  Man blir fascinerad och imponerad av vilken uppfinnare J.P var med sina över hundra patent. Hans verktyg lade grunden till BAHCO. Den största produkten blev skiftnyckeln som man tillverkade i över 120 miljoner styck. Sedan gick resan vidare till den nya galoppbanan som heter Bro Park Galopp och som invigdes 2016.Där fick vi efter en utsökt lunch träffa både hästägare, tränare och jockey. Jockeyn berättade om alla de olika regler som de är tvungna att följa både före som efter en tävling.

Vi fick även mycket information om hur man arbetar med hästarna för att nå framgång. Efter att ha besökt  hästarna hade vi en genomgång av stallarna och de övriga lokalerna som hör till anläggningen.

 

Rickard

 

 

Bildtexter: . JP Johansson-symbolen vid Enköpings infart / 2. JP himself/ 3.Intresserade seniorer i museet/ 4. Några gamla skiftnycklar/ 5. En skrot-skulptur/ 6. Lunch på Bro Park/ 7. I galoppstallet