×

fel

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /Resor/gamlastan is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Vi var 52 medlemmar som äntrade bussen för färden mot Stockholm i strålande sol. Väl framme vid gamla stan intog vi en stärkande bussfika och blev sedan omhändertagna av två mycket kompetenta guider som tog oss med på en fängslande vandring genom gamla stans vindlande gränder. Från kungliga slottet in på smala kullerstensbelagda gator gick vandringen med många avbrott för att berätta om de olika husens historia. Vi gick genom den smalaste gränden som är 90 cm bred och går ner för en brant trappa innan vandringen avslutades vid Stortorget och historien om Stockholms blodbad. Därefter kunde vi gå in på Nobelmuseét och inta en välsmakande lunch i dess bistro. Från stortorget är det inte långt över till riksdagshuset där vi efter sedvanlig säkerhetskontroll vid inpasseringen blev mottagna av en av länets riksdagsmän, Åsa Coenrads (m) som med hjälp av en kollega från gävleborgs län, Margareta B Kjellin, guidade oss runt i riksdagshuset i två olika grupper. Vi fick en mycket bra inblick i hur riksdagsarbetet fungerar och fick provsitta stolarna i de olika kamrarna som man ser på tv i många sammanhang. Det blev en lyckad dag med mycket information att smälta under hemresan till Västerås.

Text och bild: Lennart Granath   (bilderna finns under "Läs mer")

 {gallery}/Resor/gamlastan{/gallery}   
Bildtexter:   1. Guiden berättar för intresserade seniorer  2.   Smalaste gränden i gamla stan  3. Kaffe efter välsmakande lunch  4. I riksdagens andrakammarsal