Aktiva Seniorer Västerås

Anmälan görs per telefon eller e-post till den bokningsansvarige som anges vid respektive aktivitet. Detta gäller även jullunchen, se under månadsmöten. Anmälan som är bindande, kan göras tidigast angivet anmälningsdatum från kl. 09.00. Högst två personer per anmälan.

Anmälan skall åtföljas av namn och telefonnummer (även eventuellt mobilnummer) för deltagande personer.

OBS! Vid inbetalning är det viktigt att fullständigt namn på deltagare samt uppgift om den bokade platsen inte utnyttjas av den som bokat eller annan på väntelista, sker ingen återbetalning.

Ytterligare aktiviteter utöver nedanstående kan eventuellt aktualiseras. Även ändring i utbud kan bli nödvändigt. Information kring detta lämnas i förekommande fall på månadsmöten och på föreningens hemsida: vasteras.aktivaseniorer.com och/eller via e-post.

 

 

 

10 september (Torsdag)     Nibble Gård

På Nibble Gård strax utanför Tillberga startade familjen Johansson 1999 Nibble Gårdsgris som 2019 utsågs till Årets Klimatbonde. För Nibble är miljöarbetet viktigt, vilket innebär att såväl växtodling som djuruppfödning sker på ett hållbart sätt. De är både Svenskt Sigill och klimatcertifierade. På plats får vi en presentation av gården och företaget följt av en rundvandring. Vi får också smaka på gårdens lufttorkade produkter.       

Aktivitetsansvarig: Ulla Jerregård

Pris: 90 kr inkl. kaffe/te och smörgås.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 10 augusti via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Margaretha Holmgren 070 580 40 91

Betalning: oss tillhanda senast den 27 augusti till plusgiro 15 36 64 - 8

Samlingsplats: Samåkning i egna bilar från Rocklunda, ABB Arena Nord.

Tid: kl. 9.30- ca. 12 eller kl. 13.30– ca. 16.Välj önskad tid vidanmälan!

 

24 september (Torsdag)     Djäknebergsvandring

Gå en guidad tur med Nina från Delia och Dåtiden på Djäkneberget. Vandringen tar ca 1 timme och efter denna fikar vi på Djäknebergsterrassen. Under 1800-talet fanns inte många allmänna ytor som man kunde träffas och umgås på. I de trångbodda hemmen söps det dessutom ofta i kopiösa mängder. Att anlägga allmänna parker där man kunde insupa frisk och stärkande luft var ett motdrag mot det. I Västerås tar den färgstarke, temperamentsfulle och originelle Sam Lidman till sin livsuppgift att skapa en naturpark fylld med fostrande steninskriptioner med moraliska budskap i sann 1800-talsnationalistisk anda.

Aktivitetsansvarig: Louise Moselius

Pris: 140 kr inklusive fika.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 10 augusti via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Kerstin Magnusson 070 747 54 46

Betalning: oss tillhanda senast den 10 september till plusgiro 15 36 64 - 8

Samlingsplats: Sam Lidmanstatyn, ca 50 m från Kristinagatan

Tid: kl. 14.00

 

1 oktober (Torsdag)      Friluftsdag vid Fiskkraken

Vi har hyrt Vandrarringens klubbstuga Flisenberg vid sjön Fiskkraken (norr om Surahammar) över dagen. Där kan man vandra runt sjön, ungefär 5 km, plocka svamp och bär eller bara strosa omkring och njuta av naturen. Vi kommer att ha medlemmar som leder vandringen och svampplockningen. Det finns även möjlighet till bastubad och kanske ett dopp i sjön! Vid lunchtid bjuds på grillad korv med bröd och dricka. Övrig förtäring för dagen medtages av deltagarna själva. Oömma kläder efter väder och aktivitet.

Aktivitetsansvarig: Ulla Jerregård

Pris: 60 kr inklusive korv med bröd och dryck.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 10 augusti via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Berit Svanborg 073 801 31 31

Betalning: oss tillhanda senast den 17 september till plusgiro 15 36 64 - 8

Samlingsplats: Samåkning i egna bilar från Rocklunda, ABB Arena Nord.

Tid: kl. 8.30–ca 15.00

 

 19 november (Torsdag)     Barkarö trädgård

Barkarö Trädgård är ett familjeföretag som fortfarande drivs av samma familj, som startade verksamheten 1931. Försäljning sker till grossister, större butikskedjor och garden centers och i den egna butiken i Barkarö. Sortimentet varierar mellan årstiderna. Under höst och vinter är det mest begonior, cyklamen, azaleor och julstjärnor. I trädgården finns en butik med krukor, pynt och en hel del presentartiklar. Där finns också ett mysigt café. Vi får en guidad tur i trädgården och möjlighet att handla blommor och annat i butiken.

Aktivitetsansvarig: Britt-Marie Johansson

Pris: 60 kr inkl. kaffe med godbit.

Anmälan: fr.o.m. kl. 09.00 den 19 oktober via vårt bokningsprogram på hemsidan alternativt via telefon till Kerstin Magnusson 070 747 54 46

Betalning: oss tillhanda senast den 5 november till plusgiro 15 36 64 - 8

Samlingsplats: Vid Barkarö trädgård i Barkarö.

Tid: kl. 10.00.