Nu har vi firat vårt 25:e verksamhetsår, vilket vi gjorde med en jubileumsfest i Västerås Konserthus lördagen den 13 oktober med bl.a. en 2-rätters middag, jubileumskonsert med Robert Wells trio and The Vocalettes samt dans fram till midnatt. Ett mycket uppskattat firande för de 425 festdeltagarna.
 
Vi fortsätter nu in på vårt 26:e verksamhetsår och jobbar vidare med att ta fram så bra program som möjligt för att passa såväl nyblivna seniorer som de som varit med i vår förening under flera år och som vill ha ett aktivt liv. Våra programansvariga har under hösten arbetat intensivt med att få ett bra och varierande program för 2019.  Det är lång framförhållning som krävs för att boka in de aktiviteter som vi vill ha.  För närvarande är vi drygt 1860 medlemmar. Det är också glädjande att så många av våra nya medlemmar är nyblivna pensionärer.
Årsstämman med middag och dans blir den 6 mars 2019. Kallelse finns under "Föreningen -  Årsstämmohandlingar". Årsstämman hålls som vanligt i Stadshotellets festvåning i Västerås.
 
Månadsmöten fortsätter vi med som vanligt sista tisdagen i månaden med start i januari. Vår ambition är att månadsmötena skall vara varierande med intressanta föredrag och trivsam underhållning. Renata Chlumska, som siktar på att bli första svenska kvinna som gör en rymdfärd, kommer till oss för att berätta om alla sina tidigare äventyr den 24 april.
 
Seniorcaféer i Konserthusets foajé är alltid välbesökta. Där arrangerar vi dagsaktuella föredrag med intressanta och kunniga föreläsare. Under våren blir det 3 caféer.
 
Resor, utflykter, studiebesök, teater och konserter. Under juni genomför vi en 5-dagars bussresa norröver i vårt eget land, med Inlandsbanan och Höga kusten som resmål. Förutom ett antal studiebesök i och kring Västerås gör vi också 1-2 dagars resor, t.ex. till Stockholm, Ullared, Husqvarna, Järna och Stockholms skärgård.
 
Kurser, Studiecirklar och friluftsliv. Nytt inom friluftsliv är ”Seniorklassikern” där klassiska fritidsgrenar ingår som motionsaktiviteter. Nya bekantskaper kan nås genom ”Trivselkaffe” på fredagar och ”Bowling” på måndagar. ”Gilla Grilla” är aktiviteten som tar oss till nya kulinariska höjder.
 
Data.  Våra kurser i data är anpassade till Aktiva Seniorer så att alla skall kunna ta del av vad datatekniken har att erbjuda. Vi har både grundkurser och fortsättningskurser.
 
Som ordförande vill jag tacka alla som bidragit till Aktiva Seniorers framgångar i Västerås. Det gäller styrelsen, våra program- och bokningsansvariga, alla kurs- och cirkelledare samt alla som på något sätt deltagit i våra aktiviteter. Ett särskilt tack till Medborgarskolan som ställer upp och hjälper oss på olika sätt.
 
Västerås i november 2018
Kjell Swärd, Ordförande

Vårprogrammet 2019

Ladda ner programmet genom att klicka på länken nedan, därefter "ÖPPNA". (Kopia av det tryckta programmet)

Vårprogrammet 2019