Kära Seniorvänner

Nu är Vårprogrammet för 2020 klart och vi börjar vårt 27:e verksamhetsår i Föreningen Aktiva Seniorer i Västerås. Vår ambition är att ta fram så bra program som möjligt för att passa såväl nyblivna seniorer som de som varit med i vår förening under flera år och som vill ha ett aktivt liv. Våra programansvariga har under hösten arbetat intensivt med att få ett bra och varierande program för 2020. Det krävs lång framförhållning för att boka in de aktiviteter som vi vill ha. För närvarande är vi cirka 1850 medlemmar. Det är också glädjande att så många av våra nya medlemmar är nyblivna pensionärer.

 

Årsstämman med middag och dans blir onsdagen den 4 mars 2020. Kallelse finns längst ner på den här sidan. Årsstämman hålls i Stadshotellets festvåning i Västerås.

 

Månadsmöten fortsätter vi med som vanligt sista tisdagen i månaden med start i januari. Vår ambition är att månadsmötena skall vara varierande med intressanta föredrag och trivsam underhållning. Bl.a. kommer sångerskan Titti Sjöblom, vars mamma var Alice Babs, till oss den 25 februari. Hon kommer tillsammans med Ehrling Eliasson, känd för sin musikalitet och humor.

 

Seniorcaféer i Konserthusets foajé är alltid välbesökta. Där arrangerar vi dagsaktuella föredrag med intressanta och kunniga föreläsare. Under vintern och våren blir det 3 caféer.

 

Resor, utflykter, studiebesök, teater och konserter. I maj genomför vi en 7- dagars resa med flyg till antikens Grekland med Aten och i juni följer en 3-dagars bussresa till Louisiana i Danmark.  Förutom ett antal studiebesök i och kring Västerås gör vi 1- dagars resor till Stockholm, konstresa till Värmland och Hornborgasjön med återvändande tranor.

 

Kurser, Studiecirklar och friluftsliv. Nytt under den här rubriken är ”Möbeltapetsering”, där nostalgiska gamla möbler blir som nya. Vi återupptar också ”Släktforskning för nybörjare” och ”Anundshögs Forntidsområde”. Viktig kunskap för oss seniorer får vi genom kursen ”Arv och testamente”.

 

Data. Våra kurser i data är anpassade till Aktiva Seniorer så att alla skall kunna ta del av vad datatekniken har att erbjuda.

 

Som ordförande vill jag tacka alla som bidragit till Aktiva Seniorers framgångar i Västerås. Det gäller styrelsen, våra program- och bokningsansvariga, alla kurs- och cirkelledare samt alla som på något sätt deltagit i våra aktiviteter. Ett särskilt tack till Medborgarskolan som ställer upp och hjälper oss på olika sätt.

 

Västerås i november 2019

Kjell Swärd, ordförande.