Aktiva Seniorer Västerås

Det är med stor sorg och saknad vi meddelar att vår styrelseledamot Leif Stogardt hastigt avlidit efter en stroke strax före julhelgen. 
 
Leif var ansvarig för några av de studiecirklar som Aktiva Seniorer genomför nu under våren.
Tills vidare övertar Kjell Swärd ansvaret för anmälningarna till 
- Krigshärdar i världen
Kjells e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och tel. 0703 701038.
Ola Sunesson tar över ansvaret för
- Huvudbry och
- Wolfgang Amadeus Mozart 
Olas e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och tel. 0768 323625

Kära Seniorvänner!

För 25 år sedan startade Föreningen Aktiva Seniorer sin verksamhet i Västerås. Utvecklingen sedan bildandet år 1993 har varit stark med avseende på antalet medlemmar, antalet aktiviteter och intresset för våra olika aktiviteter. Alla aktiviteter som finns med i programmet kan genomföras tack vare ett 45-tal kunniga och entusiastiska funktionärer som genom ideellt arbete engagerar sig i vår verksamhet. I skrivande stund är vi cirka 1725 medlemmar. Våra programansvariga har varit aktiva hela sensommaren och hösten för att få ett så bra och varierat Vårprogram för 2018 som möjligt för våra medlemmar.

Årsstämman blir den 7 mars 2018. Årsstämman hålls liksom förra året i Stadshotellets festvåning i Västerås. Se särskild kallelse under Program - Årsstämmor.

Ett nytt program för Aktiva Seniorers aktiviteter hösten 2017 har nu tagits fram av våra programansvariga. När jag skriver det här förordet har vi nyligen firat Valborgsmässoafton och sjungit in våren med bl.a. ”Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö”. Det är nu i mitten av maj och vädret är precis så omväxlande som vädret i april-maj brukar vara med både varmt och kyligt väder.
Våra programansvariga har varit aktiva hela senvintern och våren för att få fram det här nya och omfattande höstprogrammet för Aktiva Seniorer i Västerås. Programmet är framtaget för att tillfredsställa så många som möjligt av vår förenings medlemmar. Det skall passa såväl nyblivna seniorer som de som varit med i vår förening under flera år, och som alla vill ha ett aktivt liv. Vi försöker få en blandning av olika intresseinriktningar i våra aktiviteter. En del aktiviteter dubblerar vi eftersom efterfrågan är stor, bl.a. har besöken vid Vafab Miljö och Västmanlands Domstolar varit omåttligt populära och därför dubblerats flera gånger.
 
Festkväll i Västerås Konserthus
Fredagen den 27 oktober anordnar vi återigen en festkväll i Västerås Konserthus med underhållning av Västeråskören ”Rock Everybody” samt Andreas Weise med orkester. Andreas är sångare och känd från bl.a. Let´s Dance. I programmet ingår också mingeltallrik och dans. Se vidare speciell inbjudan.

Våra programansvariga har under hösten arbetat intensivt med att få ett så bra och varierat program för 2017 som möjligt för våra medlemmar. Det är lång framförhållning som krävs för att boka in de aktiviteter som vi vill ha. Programmet skall passa såväl nyblivna seniorer som de som varit med i vår förening under flera år och som vill ha ett aktivt liv. För närvarande är vi drygt 1710 medlemmar. Förra året vid den här tidpunkten var vi 1650 medlemmar. Det är glädjande att så många nya medlemmar är nyblivna pensionärer. 

Årsstämman med middag och dans blir den 8 mars 2017. Se särskild kallelse under Program - Årsstämmor. 

Ordföranden har ordet

Ordf

Kjell Swärd

Ordförande