Aktiva Seniorer Västerås

Vårens sista bussresa gick den 8 juni med sommarglada seniorer till Tullgarns slott, där guiden visade runt bland många vackra inredningsdetaljer och berättade om de som bebott slottet, främst Kung Gustaf V och drottning Viktoria, som tillbringade somrarna där. En somrig lunch i Trosa med strömmingsflundror och potatismos var mycket uppskattad. Från restaurangen var det gångavstånd till Garvaregården, där Trosa hembygdsförening visade äldre hus och gamla inredningsdetaljer, som ibland kräver en förklaring, i vart fall för yngre besökare. Trosabesöket avslutades med promenader runt den lilla staden och besök i trevliga butiker för de som så önskade.

Eva

 

I år är det 500 år sedan prästen och munken Martin Luther spikade upp de 95 teserna på kyrkporten i Wittenberg. Därmed utmanade han påvedömet och den katolska kyrkan. Reformationen inleddes och de som följde honom bildade protestantiska kyrkan. Vår gäst heter Ola Söderberg och är stiftsprost emeritus i svenska kyrkan. Han tar oss med på en vandring i Luthers fotspår.
Kom lyssna och ställ frågor!
Kaffe med smörgås serveras med start kl. 09.00.
Informationen börjar kl. 09.10
Plats: Kopparbergsvägen 1
Pris: 60 kr.  Vi har 100 platser

Ola Sunesson inledde med att berätta att dagens café är det fyrtionde caféet som föreningen ordnat. Tanken med caféträffarna är att vi dricker en kopp kaffe med smörgås och får lyssna till ett kortare föredrag om något aktuellt ämne. Dagens föredrag handlade om hur förhållandet varit under århundraden mellan judendom, kristendom och islam, som alla har gemensamt ursprung med en del gemensamma skrifter och historiska personer. Föredragshållare var Ola Björlin, lärare, läroboksförfattare och mycket intresserad av religionsfrågor. 
Läs mer: Seniorcafé 14 februari

Torsdag den 23 februari kl 13.30 frågestund om Molntjänster (OneDrive, GoogleDrive m.fl.). Vid frågestunderna kan du ta upp vad som helst som berör ämnena. Inga frågor är för enkla. Ta gärna med din platta/telefon med laddare och eventuella lösenord.

Plats: Medborgarskolan sal 6 (entréplanet).

Välkommen!
Tomas Quarfordt och Dan Porsby, telefon 070-365 30 76